Весна Кулеска от Северна Македония е  стипендиант на МД “Елиас

...
</TD
>Весна Кулеска от Северна Македония е  стипендиант на МД “Елиас
Коментари Харесай

Драматург от Северна Македония ще пише пиеса в Русе със стипендия на МД Канети

Весна Кулеска от Северна Македония е  стипендиант на МД “Елиас Канети “ и  Конференцията на Дунавските ректори за 2023. Тя е драматург в Народния спектакъл на гр. Щип, само че има също богат опит като създател и сценарист в киното и малкия екран.

Весна завоюва гласовете на журито от България и Австрия с концепцията за пиеса с работно заглавие “Изкуството да не споделяш “. " Като създател  както на сюжети, по този начин и на пиеси, артистичната ми процедура се върти към занаята да описвам истории посредством писане, както и проучване на човешкия темперамент в разговор. В моите сюжети се концентрирам върху основаването на герои – неповторими персони с мотивации и предистории, които са в положение да задвижат описа напред и да ангажират вниманието на публиката “ – така Весна Кулеска дава посока към това, което следва да направи през месеца на престояване в Русе. Тук би трябвало да " оживеят “ нейните бъдещи герои  – публицист, художник и ваятел. Какво ще се случи в една в началото несподелена сред тях история, следва да разберем.

Стипендията на МД " Елиас Канети “ с финансовата поддръжка на Конференцията на Дунавските ректори се дава за пета поредна година, предава РусеМедиа.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР